Kære Astrid Krag, Socialordførere og Socialstyrelsen

I denne uge sætter Alkohol & Samfund i samarbejde med Trygfonden fokus på danskeres alkoholvaner og -problemer. I CESA har vi siden 2020 fået midler fra Socialstyrelsen til at tilbyde gratis behandling til børn og unge, der er vokset op i familier med misbrug. Derfor ved vi, hvor store konsekvenser forældres alkoholmisbrug kan have for børn og unge, og hvor vigtigt det er, at de får hjælp.

Alkoholmisbrug er meget mere udbredt end de fleste ved, og det er et enormt tabubelagt emne. Mange børn og unge går derfor under radaren og går ofte helt alene med deres problemer: tankemylder, søvnproblemer, koncentrationsbesvær, voksenansvar, skyld, skam og meget mere.

Sammen med en række af de andre projekter, der har fået midler fra samme pulje, har vi skrevet et brev til socialministeren og de sociale ordførere. Udover brevet har vi indsamlet personlige fortællinger fra børn og unge, der har fået hjælp gennem de forskellige projekter, og det er utrolig vigtig og rørende læsning. Vi håber, at brevet og fortællingerne kan være med til at sikre, at puljen fortsætter efter 2023, hvor den ellers udløber, så vi fortsat kan hjælpe mange børn og unge!

Læs brevet til Astrid Krag her:

2-girls-hugging-each-other-outdoor-during-daytime-225017