Gratis foredrag med Katrine Quorning: En rødvinsplettet barndom

CESA – Center for Socialt Arbejde inviterer til et gratis og spændende foredrag som en del af vores gratis behandlingstilbud til børn og unge der vokser op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Det skønnes, at ca. 122.000 børn vokser op i en familie, hvor en eller flere har et alkoholproblem. Det svarer til, at der gennemsnit sidder to børn i hver skoleklasse, som har kendskab til de problematikker som misbruget medfører.

Indhold
Børn der vokser op i en familie med stof- eller alkoholmisbrug, slås ofte med at fungere som voksne. Hør hvorfor og hvordan Katrine Quorning fra Bredballe kom videre og ikke længere vil holde på familiens hemmelighed.

Måske har du hørt Katrine Quorning i DR’s podcastserie En rødvinsplettet barndom? Katrine står også bag Instagram-profilen @flaskeboern, hvor hun har knap 10.000 følgere – med tegninger og ord giver Katrine indsigt i, hvordan hun oplever at være barn af en alkoholiker.

Katrine har på egen krop mærket, hvordan barndommens oplevelser trækkes med ind i voksenlivet. På overfladen ser alt ellers fint ud. Katrine kommer fra en kernefamilie med far, mor og to søskende. Uddanner sig til gymnasielærer, får sit drømmejob, kæreste og barn.

Men så sker der noget. Katrine begynder at ryste, svede og kaste op, når hun skal undervise og bliver sygemeldt med stress. Det går langsomt op for Katrine, at der er en sammenhæng til familiens hemmelighed: En mor, der drikker for meget – et misbrug, der voksede sig stort over en længere årrække.

På dagen kan du også kan høre mere om CESA’s tilbud til børn og unge, der vokser op i en familie med misbrug.

Katrine Quorning er født i 1987, og er uddannet Cand.mag. i dansk og psykologi, Aarhus Universitet. Katrine er tidligere lærer på Horsens Gymnasium og Viby Gymnasium.

Katrine er forfatter til flere bøger, blandt andet Flaskebarn – Minder fra en rødvins­plettet opvækst, Den der flygter og lærebogen Undersøgelser i psykologi.

Sted: Ringe bibliotek, Algade 40, 5750 Ringe

Tid: Torsdag den 2. februar 2023 kl. 19.00 – 21.00. Vi tilbyder gratis kaffe, the og vand.

Tilmelding: Alle er velkommen ved tilmelding med navn og tlf. nr. på mail til: mt@cesa.dk senest mandag den 23. januar 2023.

Katrine