Forlængelse af puljemidler sikrer fortsat gratis behandlingstilbud

Det er med glæde at CESA har fået meddelelse om, at et flertal i Folketinget har besluttet at forlænge den eksisterende puljebevilling til behandling af børn og unge, der er vokset op i familier med stof- eller alkoholmisbrug. Den beslutning har afgørende betydning for, at CESA også fremover og helt gratis kan hjælpe denne målgruppe af børn og unge mellem 6 og 24 år.

CESA har siden januar 2020 tilbudt gratis behandling til børn og unge, som vokser op i et hjem med stof- eller alkoholmisbrug enten via individuelle samtaler eller gruppeforløb. CESA har hjulpet næsten 200 børn og unge til at mestre livet og de udfordringer, de har med sig i kraft af deres opvækstvilkår – og 95 % har haft en positiv eller meget positiv oplevelse af tilbuddet.

Vores erfaringer er, at det er vigtigt at børnene og de unge får hjælp i tide. Mange af de børn og unge som kommer til CESA har symptomer på angst, depression og PTSD. Jo hurtigere hjælp de får, jo bedre er deres chancer for at komme ud på den anden side, og leve et mindre betynget og besværet liv.

Det er dermed en glædelig nyhed for de mange børn, unge og familier at de nu fortsat kan få den hjælp de har behov for. Puljemidlerne stod til at udløbe ved årets udgang i 2023, og midlerne er nu forlænget frem til sommeren 2025.

Vi har ingen venteliste og dækker hele Fyn og dele af Trekantområdet.

Læs mere om tilbuddet på www.cesa.dk, eller kontakt projektleder Rikke Holme, Tlf.: 6116 3952, mail rh@cesa.dk.

 

Fodder