Vidste du, at CESA tilbyder en unik, målrettet og højt specialiseret indsats til børn og unge med spiseforstyrrelser, samt deres familier? Vores tilbud består af 5 følgende elementer:
Med disse 5 elementer sikrer vi, at kvaliteten optimeres, og at der tilbydes en helhedsorienteret behandlingsindsats med fokus på det hele menneske, da både de sundhedsmæssige, psykiske og sociale aspekter tages i betragtning.
Når et barn eller en ung bliver ramt af en spiseforstyrrelse, bliver hele familien ramt, hvorfor familieinddragelse også er en væsentlig del af den behandlingsindsats CESA udbyder.
CESA har gennem mange år været leverandør af rehabiliteringsforløb til børn og unge med komplekse spiseforstyrrelser. Vi tager altid udgangspunkt i Sundheds- og Socialstyrelsens referenceprogrammer for børn og unge med spiseforstyrrelser, hvorfor vi har en bred erfaring med det specialiserede område.
Læs mere om de forskellige indsatser her:
Den koordinerende indsats:
Behandlingsindsatsen tilrettelægges og koordineres af behandlingskoordinatoren. Koordinatoren sørger for at sikre sammenhæng og gennemsigtighed i indsatsen mellem region, kommune, familie, skole og andre aktører gennem tæt systematisk og relationel koordinering.
Den ungeterapeutiske indsats:
Ungeterapeuten tilbyder individuelle samtaler, hvor fokuspunkterne for behandlingen samstemmes med den unges følelser, ønsker og behov. Formål med samtalerne er at støtte den unge i at forstå de mulige årsager bag spiseforstyrrelsen, spiseforstyrrelsens funktion, samt at give den unge mere hensigtsmæssige strategier til at møde svære situationer i livet.
Den familieterapeutiske indsats:
Familieterapeuten tilbyder samtaler med forældrene / familierne, der har til formål at klæde forældrene på til, i samarbejde, at støtte deres barn bedst muligt i rehabiliteringsprocessen. I den familieterapeutiske indsats arbejdes der med at forstå spiseforstyrrelsen og dens funktion. Der arbejdes også med familiedynamikker og relationer samt de temaer som familien eventuelt ønsker fokus på.
Den måltidsstøttende indsats:
Måltidsstøtten guider og støtter den unge i tiden før, under og efter en måltidssituation, ved at skabe trygge sikre rammer med plads til at arbejde med de ting som kan være svære omkring et måltid.
Den diætetiske indsats:
Diætisten kan støtte familien i planlægning og håndtering af måltider og struktur, herunder udarbejdelse / tilpasning af kostplan, samt håndtering af de eventuelle konflikter der opstår i forbindelse med måltiderne. Diætisten vejleder ligeledes i hvordan den unge og familien ”giver slip” på kostplanen igen, når der ikke længere er behov for denne.
Opgaver på Fyn
Louise Borg Guldager
Tlf. 22 14 67 45
Mail: lg@cesa.dk
Opgaver i Jylland
Maria Markvardsen
Tlf. 51 85 44 94
Mail: mm@cesa.dk