Børnekonferencen 2023

CESA har netop deltaget i Børnekonferencen i Horsens den 10. maj 2023. Fra CESA deltog Centerchef Kristian Viskum, Souschef og projektleder Rikke Holme, Afdelingsleder samt koordinator for Fristedet og Damkjærgård Mathias Dahl Jensen og vores psykolog Maria Glasdam.

CESA deltog i konferencen, fordi vi hele tiden bestræber os på at vil udvikle os fagligt indenfor det socialfaglige område, samt indhente den nyeste viden, for at styrke vores faglighed og kompetencer.

Børnekonferencen bød på spændende oplæg fra:

  • Rikke Yde Tordrup: Barnets perspektiv – børnebevidning for professionelle.
  • Katinka Gøtzshe: Hvordan kan man udvikle relationskompetence ved at træne mindfulness?
  • Johanne Schmidt-Nielsen: De vigtigste børnepolitiske dagsordener lige nu.
  • Søren Hertz: Det systematiske perspektiv som modbevægelse til den stigende oplevelse af afmagt.
  • Bo Hejlskov Elvén: Børnesyn i Verdens ældste pædagogiske debat.


Udover oplæg fra eksperterne, er der på den årlige børnekonference uddeling af Benny Andersen prisen. Prisen går til en eller flere personer, der gør en særlig forskel for et eller flere børn og/eller unge, der har brug for den særlige forskel.

Der skal lyde et kæmpestort tillykke til Jes Vige og hans fantastiske arbejde med skyggebørn. Skyggebørn er samtalegrupper for børn og unge i sorg, som har mistet én, der står dem nær eller har kornisk eller livstruende sygdom tæt inde på livet.


På en flot 2. plads kom Marie Munch og resten af tilbuddet ”Dit Rum” fra Glostrup for deres store indsats for at hjælpe børn (0-15 år) og familier, når alkohol og rusmidler fylder i familien.

CESA takker for en spændende børnekonference og glæder os til at deltage næste år igen.

Børnekonference